Brandstichter
De vraag wie de brandstichter is, bleef gisteren wel nog onbeantwoord. ‘Uiteraard denken we aan mensen die recent ontslagen zijn door Belgacom', klinkt het bij de politie. ‘Maar dat bedrijf heeft zoveel mensen in dienst en werkt ook met toeleveringsbedrijven en bijvoorbeeld stagiairs dat het geen sinecure wordt om iedereen te ondervragen.'

Enorme schade
Belgacom kon gisteren opnieuw niet veel meer doen dan de wonden likken. ‘De schade na de brand in onze gebouwen is enorm. Het stuk van de technici, waar heel wat bureaus en computers staan, is nagenoeg helemaal uitgebrand. Al het materiaal dat er stond, verdween in de vlammen', zegt een Belgacom-verantwoordelijke ter plaatse.  

Klanten
Het andere gebouw waar het brandde, was maandag nog te onveilig om te betreden. Hoe groot de schade daar is, zal pas later duidelijk zijn.
Belgacom-klanten ondervonden gisteren geen last meer van de brand. Door het vuur waren tijdens het weekend enkele bank- en betaalautomaten in de buurt van het station een tijdlang ontregeld, maar van dat probleem was gisteren niets meer te merken.
Hoewel in het tweede gebouw vooral het dataverkeer tussen verschillende operatoren onderling geregeld wordt, kwamen Belgacom-klanten op geen enkel moment zonder internet te zitten.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121203_00390060