donderdag 26 juli 2012

Brussel - Metrostation Albert volgespoten met anti-gevangenis graffiti

BRUSSEL - Op de muren van het premetrostation Albert in de Brusselse gemeente Vorst is dinsdagmorgen graffiti met beledigende mededelingen aangetroffen. De beledigingen zijn onder andere gericht tegen gevangenispersoneel. Dat meldt de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB, die daarmee informatie op de website van La Capitale bevestigt.

Wie de graffiti heeft aangebracht, is nog niet duidelijk. Uit de beelden van de MIVB-bewakingscamera’s blijkt wel dat vier gemaskerde mensen in de nacht van maandag op dinsdag, tussen 0.52 en 0.55 uur, de muur van het metrostation bewerkt hebben.

De daders nemen in hun mededelingen onder meer cipiers op de korrel. Daarbij worden vakbondsvertegenwoordigers van het gevangenispersoneel bij naam genoemd, in nasleep van de aanhoudende stakingen in de gevangenis van Sint-Gillis. Ook de supermarktketen Delhaize wordt beledigd, die leverancier is van de gevangenis van Sint-Gillis.

24/7/2012
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120724_152


Brussel - Gevangene steekt isolatiecel in brand

SINT-GILLIS - In de gevangenis van Sint-Gillis heeft er zaterdagavond een brandje gewoed. Dat bevestigt de woordvoerster van de lokale politie Marie Verbeke. Volgens de woordvoerder van de brandweer, Pierre Meys, was het vuur snel bedwongen.

Een van de gedetineerden had zijn matras in brand gestoken. Hij raakte lichtgewond aan de handen. De gevangene in kwestie zat in een isoleercel.

22/7/2012
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120722_055


Geraardsbergen - Fiat & Alfa Romeo dealer aangepakt

GERAARDSBERGEN - Via de achterkant zijn vandalen binnengedrongen in garage Pieteraerens aan de Groteweg in Overboelare.

De daders klommen over een omheining en takelden zes nieuwe auto's toe die op de parking stonden. De vandalen forceerden ramen , sloegen enkele ruiten stuk en poogden een nieuwe wagen in brand te steken. De burelen van de garage werden doorzocht.
Of er iets is gestolen is nog niet duidelijk.
Wim Pieteraerens is hoofdverdeler van Fiat en Alfa Romeo.
De beschadigde voertuigen werden geëvacueerd naar een nabijgelegen terrein van Luc Carion.

23/7/2012
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120722_00231427

Brussel - Agent in elkaar geslagen door omstaanders

BRUSSEL - Een politiepatrouille die rond 19u30 in Laken rondreed, wilde een voertuig controleren dat achter hen reed en de veilige afstand niet respecteerde. De bestuurder van het voertuig weigerde gecontroleerd te worden en reed weg. Een tweede patrouille onderschepte het voertuig. Bij zijn arrestatie, probeerde de bestuurder één van de twee flikken in het gezicht te slagen en gaf stampen. Er ontstond een samenscholing en één van de twee politieagenten werd in elkaar geslagen door de omstaanders. Zijn collega maakte gebruik van pepperspray om de samenscholing weg te jagen en spoot daarbij ook wat pepperspray over zijn eigen collega.


23/7/2012
http://www.rtl.be/info/votreregion/bruxelles/894893/des-policiers-roues-de-coups-par-la-foule-a-laeken