donderdag 10 april 2008

Mechelen - Auto van burgemeester beschadigd

MECHELEN - De voorruit van de auto van de Mechelse burgemeester Bart Somers (Open VLD) is dinsdagavond vernield door vandalen. Somers woonde in de wijk Oud Oefenplein een bewonersvergadering bij. Toen hij na afloop naar zijn wagen terugkeerde, was de voorruit van zijn Volkswagen Touareg met een hard voorwerp verbrijzeld.Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor. Op één week tijd werden in het centrum van Mechelen een dertigtal auto's beschadigd. De politie onderzoekt de zaak.
10.04.2008
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=SU1QFMQK_3

Brussel - Al 67 brandstichtingen tegen auto's dit jaar

Brussel - Dit jaar zijn er al 67 auto's in brand gestoken in het Brussels Gewest. Vooral in de politiezone Brussel-Noord zijn wagens vaak het doelwit van brandstichting.
De cijfers komen van de politiezone Brussel-Noord die de krant La Capitale kon inkijken. In de nacht van dinsdag op woensdag werd er nog een auto in brand gestoken in de Vanderlindenstraat in Schaarbeek. Het vuur verspreidde zich vervolgens ook naar andere auto's in de buurt die zwaar beschadigd werden. In de auto vond de politie brandversnellers terug, wat wijst op een opzettelijke brandstichting. De dader van die brandstichting is nog niet gevonden. De meeste gevallen doen zich overigens voor in de zone Brussel-Noord, maar ook andere zones in het Gewest blijven niet gespaard. De politie gaat nu alle dossiers in het onderzoek groeperen om uit te zoeken of de brandstichtingen het werk zijn van een persoon, een bende of van verschillende personen.

10.04.2008
http://www.brusselnieuws.be/artikels/stadsnieuws/al-67-brandstichtingen-in-autos-in-zone-brussel-noord

Brandstichting in isolatieblok Lantin

Op donderdag 27 maart profiteerde een cipier in de isolatieblok van de gevangenis van Lantin van de gelegenheid om de handboeien van Farid Bamouhammad extra hard aan te spannen. Farid wordt namelijk telkens wanneer hij zijn cel verlaat geboeid. De cipier kreeg, toen hij de boeien afdeed, zijn folter terug in z'n gezicht toen Farid, eenmaal dat één hand losgemaakt was, met de boeien tegen het gelaat van de cipier sloeg. Farid barricadeerde zijn cel en wachtte de komst van het interventieteam af. De directie en cipiers besloten niet te interveniëren. Farid bleef drie dagen lang ingebarricadeerd. Tijdens die drie dagen bleef één hand geboeid, waardoor zijn pols zwaar verwond werd (met wondes van 3 centimer lang en 2 centimeter breed). Op zaterdag 29 maart stak Farid, met het uitblijven van een interventie, zijn cel in brand. Twee andere gevangenen die ook vastzitten in de isolatieafdeling volgden hem hierin. De cipiers hebben de cellen nkort daarop geblust. De twee andere gevangenen werden onmiddellijk overgeplaatst naar andere gevangenissen, terwijl Farid nog steeds in zijn half afgebrande cel zit. De cipiers moesten de handboeien doorslijpen omdat de sleutel niet meer werkte, waardoor hij naast de snijwondes ook nog eens brandwondes aan zijn pols opliep. Enkele dagen geleden veroordeelde de tuchtcommissie Farid voor doodsbedreigingen, slagen en verwondingen en brandstichting tot 15 dagen cachot. Alle andere uitzonderingsmaatregelen die op hem van toepassing zijn (isolatie, handboeien, ingeperkt bezoek,...) blijven uiteraard van kracht. We steunen Farid in zijn vastberaden revolte. Ze zullen er nooit in slagen hem te breken. Daarom roepen we ook op tot solidariteit met deze daad van revolte en de verspreiding ervan in de straat - tegen alle isolatie en tegen alle gevangenissen. Alleszins geven we hier zijn adres en de gegevens van de gevangenis van Lantin: Farid Bamouhammad Prison de Lantin 2, rue des Aubépines 4450 Lantin Tel. 04/ 239.65.00 Fax. 04/239.65.11

7.04.2008
http://ovl.indymedia.org/news/2008/04/22691.php

woensdag 9 april 2008

Bruxelles - Tags sur le Palais de Justice

Bruxelles - Un jeune tagueur présumé de 24 ans a été pris en flagrant délit par la police dans la nuit de mardi à mercredi, vers 02h50, alors qu'il venait de peindre une inscription sur un mur du Palais de Justice, rue Wynandts à Bruxelles, a-t-on appris au parquet bruxellois.Le jeune, homme de nationalité grecque, a été mis à la disposition du parquet. L'auteur présumé a tenté de prendre la fuite dans une voiture à l'arrivée de la police au Palais de Justice. Des traces de peinture étaient visibles sur les mains et les pieds du jeune homme, qui était en possession de quatre bonbonnes de peinture. Des tags similaires à ceux repérés sur le Palais de Justice, portant l'inscription 'Vivr la outopia', ont été constatés par la police rue des Minimes, non loin de la rue Wynandts.
http://www.7sur7.be/7s7/fr/1502/Belgique/article/detail/235980/2008/04/09/Un-tagueur-pris-en-flagrant-delit.dhtml

maandag 7 april 2008

Koningslo - Auto in brand gestoken

KONINGSLO - Een spectaculaire autobrand in de Steenstraat heeft donderdagnacht veel schade aangericht bij twee gezinnen. De wagen stond op de oprit, het vuur sloeg over op de gevel. Een wagen van de buren raakte ook zwaar beschadigd. Buurman Jan Florijn was getuige. 'Mijn zoon slaapt aan de voorkant en is wakker geworden door luide knallen. Hij waarschuwde ons. We zagen de vlammen hoog opflakkeren, wel twee verdiepingen hoog. Ik ben naar buiten gegaan en heb met een brandblusser geprobeerd het vuur te doven. Dat lukte niet.'Een van de twee wagens op zijn oprit stond gevaarlijk dicht bij het vuur. De zijkant, waar de benzinetank zich bevond, begon te smelten. 'Ik moest kiezen. Ik kon de auto laten branden, met het risico dat ook onze gevel eraan zou moeten geloven, of ik kon proberen de smeulende wagen te verplaatsen. Ik heb toch beslist om de wagen te verzetten', aldus Florijn.Volgens de politie is de brand aangestoken.

5.04.2008

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=BI1QAQ6D_1

Steenokkerzeel - Ontsnapping mislukt

STEENOKKERZEEL - Vier afgewezen asielzoekers hebben gisteravond geprobeerd om te ontsnappen uit het gesloten asielcentrum 127 bis in Steenokkerzeel.
De asielzoekers waren al uit het asielcentrum geraakt, maar konden snel opgepakt worden.Begin deze week zijn al eens vijf vluchtelingen ontsnapt uit het centrum. Een van hen is toen weer opgepakt in het station van Nossegem. De vier anderen zijn nog steeds spoorloos.

6.04.2008
http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/vlaamsbrabant/080406_steenokkerzeel

Steenokkerzeel - Opnieuw vijf mensen ontsnapt

STEENOKKERZEEL - Uit het gesloten asielcentrum 127bis in Steenokkerzeel zijn gisteravond opnieuw vijf illegalen ontsnapt. Een van hen is al gevat. Het is niet de eerste keer dat vluchtelingen uit het gesloten centrum de benen nemen.
Het was de veiligheidsdienst van het gesloten centrum die de ontsnapping opmerkte, toen ze op de beelden van de bewakingscamera's mensen rond het centrum zag dolen. De lokale politie van Steenokkerzeel werd verwittigd en die startte onmiddellijk een eerste zoekactie. Intussen werd in het centrum appel gehouden. Daarbij bleek dat twee Irakezen, twee Syriërs en een Iraniër de benen hadden genomen.De politie kamde de buurt rond het gesloten centrum enkele uren uit, maar dat leverde geen resultaat op. Vanochtend dook een Irakees plots op in het naburige Nossegem. De man werd opgepakt en teruggebracht naar het centrum.
Niet de eerste keer
Volgens de lokale politie van Steenokkerzeel gebeurt het regelmatig dat er vluchtelingen uit het centrum ontsnappen."Ongeveer een jaar geleden hebben we kort na elkaar enkele ontsnappingen gekend, maar sindsdien was het wat rustiger", zegt de woordvoerder van de politie."Het hangt af van de bevolking van het centrum, welk soort mensen er zitten en van welke nationaliteit. Met het aantal bewoners dat in het centrum verblijft, heeft het op het eerste gezicht niets te maken, want het centrum zit nooit volledig vol."

1.04.2008
http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/vlaamsbrabant/080401_ontsnapt