zondag 9 maart 2008

VOTTEM - Action de solidarité

Feux d'artifice devant le centre fermé en solidarité avec les prisonniers de Vottem en lutte.

Dans la nuit de mardi à mercredi, quelques personnes se sont rassemblées devant le centre de Vottem en solidarité avec les prisonniers sans-papier en lutte. Elles ont tiré de feux d'artifices et crié des slogans contre les camps de déportations et pour la liberté de tous. Solidarité avec les détenus qui se révoltent! Liberté pour tous! Détruisons tous les camps quels qu'ils soient!

6.03.2008
http://www.cemab.be/news/2008/03/5148.php

SCHERPENHEUVEL - Wagens NSV'ers beschadigd.

Op een carpoolparking in Scherpenheuvel zijn donderdagavond verschillende auto's van leden van de Vlaamse Volksbeweging beschadigd. Een tiental VVB-leden was in Scherpenheuvel opgestapt op de bus naar de NSV-betoging in Gent. Bij terugkomst bleek dat meerder wagens beklad waren met hakenkruisen.
7.03.2008
http://ovl.indymedia.org/news/2008/03/22300.php

GENT - Solidariteitsactie arrestanten antifa-demo

"Donderdagnacht werd er in Gent op de parking van het politiebureau in Ekkergem een auto beschadigt , bij de oude rijkswachtskazerne aan de coupure ging een ruit aan diggelen. Uit solidariteit met de gearresteerde antifascisten. Solidariteit, liefde, woede, revolutie!"

7.03.2008
http://ovl.indymedia.org/news/2008/03/22293.php

GENT - Antifascistische actie tegen NSV-betoging

In de buurt van het Sint-Pietersplein in Gent zijn gisteravond meer dan tweehonderd mensen opgepakt nadat een betoging uit de hand was gelopen.
Er vonden twee betogingen tegelijkertijd plaats in het centrum. Een manifestatie van de extreemrechtse studentenvereniging NSV werd elders in de stad beantwoord door linkse tegenbetogers. Beide optochten lokten 500 à 600 deelnemers.

Nog voor de linkse betoging van start ging, scheurde een groep van zo'n 250 personen zich af om apart te betogen. Zij trokken in de richting van het Sint-Pietersplein.Omdat het niet was voorzien dat ze een ander parcours zou nemen, omsingelde de politie de groep betogers op het Sint-Pietersplein. De ordediensten zetten het waterkanon in. De betogers reageerden daarop door met flessen, fietsen, borden en verf te gooien.Vier betogers raakten gewond. 238 relschoppers werden opgepakt. Rond middernacht was het opnieuw rustig in het centrum van Gent. De opgepakte personen konden inmiddels allemaal het commissariaat verlaten.

7.03.2008
http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/oostvlaanderen/080306_Gent

STEENOKKERZEEL - Action de solidariité

Par apatride, Tuesday, Mar. 04, 2008 at 12:14 PM

Feux d'artifices devant le centre de Steenokkerzeel en solidarité avec les 100 grevistes de la faim du centre fermé de Vottem.
Lundi soir vers 23 h, un groupe de personnes s'est rendu devant le centre fermé pour réfugiés de Steenokkerzeel. Ils y ont lancé quelques feux d'artifices pour attirer l'attention des détenus. Très vite une bonne vingtaine de détenus se sont présentés à leurs fenêtres. Les individus à l'extérieur en ont profité pour faire passer l'information par rapport à la grève de la faim de 100 détenus au centre fermé de Vottem (liège). Ils ont aussi rappelé l'émeute qui avait eu lieu il y a quelques mois au centre de steenokkerzeel suite à la mort "douteuse" d'un détenu. Ils s'en allèrent alors en souhaitant courage aux détenus et en appuyant leur soutien à la révolte. QUE SE REPANDE LA REVOLTE !

3.03.2008
http://liege.indymedia.org/news/2008/03/19812.php

VORST - Rellen na familieruzie

VORST - In de wijk Sint-Antoine braken donderdagavond rond 21.30 uur rellen uit die begonnen met een familieruzie waarbij twee jongeren werden opgepakt. Twee personenwagens werden in brand gestoken.
23.02.2008
http://www.nieuwsblad.be

AALST - Brandstichting op schoolspeelplaats


AALST - Op de speelplaats van het KTA De Ledebaan in Aalst is in de nacht van donderdag op vrijdag brand gesticht op de speelplaats. 'Die was nog maar pas vernieuwd in september. De leerlingen zelf reageren onthutst', zegt directeur Fons Colmans. (...)


1.03.2008

LEUVEN - Winkelruiten sneuvelen

LEUVEN - De politie kreeg zaterdagavond verschillende meldingen binnen over een groepje jongeren dat amok maakte aan de Diestsestraat. Zo koelden vier verdachten hun woede op de vitrines van winkels. De jongeren gooiden ook met glazen flessen. Volgens getuigen hadden de daders te diep in het glas gekeken. Uiteindelijk sneuvelden er enkele ruiten. Na de vandalenstreken bezochten de daders een café aan het Leuvense station. Eén getuige meende de vandalen te herkennen en gaf de politie een gedetailleerde beschrijving. De politie hoopt de daders via die getuigenis op te sporen.

25.02.2008
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=6M1OFOR6_2