maandag 7 januari 2008

Gent - Auto brandt uit

Gent - Op de parking van het ziekenhuis Jan Palfijn in Gent is gisterenavond een auto uitgebrand nadat een molotovcocktail naar het voertuig geworpen werd. Dat meldt het parket van Gent, dat een deskundige heeft aangesteld om de zaak te onderzoeken.De wagen stond op de parking aan de Henri Dunantlaan, voor het energiebedrijf Dalkia. Het voertuig brandde volledig uit. Een tweede auto ernaast raakte niet beschadigd, maar onder de auto werd ook een molotovcocktail gevonden. Beide voertuigen waren eigendom van het bedrijf. De daders zijn voorlopig niet bekend. Het lab van de politie heeft een sporenonderzoek uitgevoerd.

07.01.2008

http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/oostvlaanderen/080107_wagenbrand

Gent - Opstandig nieuwjaar

Op oudejaarsnacht sneuvelden de ramen van drie banken in de brugstraat te Gent. Op de muur werd "destroy prison" en "opstandig nieuwjaar" achtergelaten.
6.01.2008
http://ovl.indymedia.org/news/2008/01/21418_comment.php#21429

Limburg - Slagerijen besmeurd

BILZEN - Zaterdagnacht werden vier gevels van beenhouwerijen in Bilzen en Diepenbeek met rode verf besmeurd. Onbekenden schilderden het woord 'murder' (moord) op de gevel. Waarschijnlijk moeten de daders gezocht worden in het milieu van dierenactivisten. [...]
7.01.2008
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=M81M52A7

Antwerpen - Kerststal gevandaliseerd

TURNHOUT - Vandalen hebben zaterdagnamiddag het hoofd van Sint-Jozef stukgeslagen in de kerststal op de hoek van de Steenweg op Gierle en de Lokerenstraat in Turnhout. 'Voor volgend jaar moeten we op zoek naar een ander beeld', zegt Pierre Vanderschommen van het Comité van de Kapel.

7.01.2008
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=7G1M83N3

Antwerpen - Kantoor Vlaams Belang gevandaliseerd

SCHOTEN - Tijdens de eindejaarsperiode hebben onbekenden de deur van het VB-secretariaat in de Paalstraat ingetrapt. Het was niet de eerste keer dat het lokale partijhoofdkwartier te maken kreeg met vandalen.

7.01.2008
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=AA1M7GGF_26

Gent - Werfcontainer in brand gestoken

LEDEBERG - In de Jozef Horenbantweg, vlakbij de Keizervest, is in de nacht van vrijdag op zaterdag een werfcontainer in brand gestoken. Het vuur werd opgemerkt rond 4.20uur zaterdagochtend. De brandweer kon niet voorkomen dat de container uitbrandde. Er vielen geen gewonden. Het parket stuurde een branddeskundige. Die ontdekte dat er een ruit ingeslagen was en dat het vuur aangestoken was. Van de dader ontbreekt elk spoor.
7.01.2008
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=AH1M870E_2

zondag 6 januari 2008

Opstand in gesloten asielcentrum Merksplas

Merkplas - Vanmiddag hebben een twintigtal asielzoekers amok gemaakt in het gesloten opvangcentrum in Merksplas. Daarbij werden vernielingen aangericht.
De onrust brak uit toen een van de bewoners uit een leefgroep werd gehaald. De andere leden van de groep namen dat niet.Er werd heel wat schade aangericht in een zaal en de politie moest tussenbeide komen om de rust te herstellen.Twaalf inwoners zijn in isoleercellen geplaatst.

5.01.2008
http://www.vrtnieuws.net/cm/vrtnieuws.net/nieuws/regionaal/Antwerpen/080105_Merksplas_Asielcentrum