woensdag 7 november 2012

Hasselt - Politiekantoor in brand gestoken


KURINGEN - Het politiegebouw in Kuringen bij Hasselt, waar het wijkkantoor gevestigd is, blijft deze week dicht, nadat er zondagochtend brand was gesticht.

‘Alles wordt nu schoongemaakt. Het hele gebouw moet geverfd worden. Een firma zal dinsdag komen kijken wat er aan de geurhinder gedaan kan worden. Een verzekeringsexpert is maandag ter plaatse geweest en moet de exacte raming van de schade nog bepalen’, zegt woordvoerder Dorien Baens van politie Hazodi.
Zondagochtend rond 5.15 uur moest de Hasseltse brandweer uitrukken naar het kasteeltje aan het Prinsenhof waar de wijkantenne Kuringen-Stokrooie van de lokale politie ligt. Er waren al snel vermoedens van brandstichting en in het onderzoek houdt de politie rekening met die piste. Het onderzoek naar mogelijke daders is volop bezig. Zo zouden er camerabeelden kunnen zijn. Volgende maandag wordt bekeken of de wijkantenne effectief weer open kan gaan.

5/11/2012

Schoten - Brandstichting op werf van winkelcentrum


SCHOTEN - Aan de Horstebaan is aan de achterkant van doe-het-zelfzaak Brico en supermarkt Carrefour brand uitgebroken. Er vielen geen gewonden. Mogelijk is kwaad opzet in het spel.
Zaterdagnacht werden buurtbewoners opgeschrikt door een luide knal. Het lawaai bleek afkomstig van een gasfles, die was ontploft door de hitte van een brand. De werfkeet en een container, die aan de achterzijde van het winkelcomplex stonden voor dakwerken, gingen in de vlammen op. Dankzij de snelle interventie van de brandweer sloeg het vuur niet over naar de winkels. De resterende gasflessen werden gekoeld. Er loopt een onderzoek naar de oorzaak van de brand. De winkels zijn vandaag gewoon open.

5/11/2012

Saint-Ghislain - Brandstichting naast school


 SAINT-GHISLAIN A probably criminal fire ravaged the threes and bushes next to the school buildings of the Royal Atheneum. The intervention of the firemen prevented the fire from attacking the school buildings. Police suspects arsonist youth, because acts like this happen often in the region.

5/11/2012

Brussel - "Systematische aanvallen tegen STIB-infrastructuur"


BRUSSELS The latest statistics of vandalism against the infrastructure of the public transport network indicate a rising comparing to the last years. The STIB (the company) says 30% of the incidents are tags and graffiti (cost: 1 million euro pro year), but also points out gangs which are attacking systematically. The new gate entrances, supposed to help diminishing vandalism, seem to actually attract it.

5/11/2012

Brussel - "Incidentrijke week" voor MIVB


BRUSSEL - Vrijdag vielen twee jonge passagiers op lijn 86 ter hoogte van de Edmond Machtenslaan  de chauffeur en een passagier die tussenbeide kwam aan. Daarbij braken ze het glas van de veiligheidscabine en deelden ze vuistslagen uit. De chauffeur wilde hen niet op de bus laten als ze hun ticketje niet valideerden, waar de jongeren duidelijk geen zin in hadden. Dinsdag werd er in Anderlecht aan Sint-Guido met een luchtbuks naar een bus geschoten. En de vrijdag voordien kreeg, ook in Anderlecht, opnieuw een chauffeur te maken met agressie.

Ook de afgelopen herfstvakantie waren er dus een aantal incidenten. Maar Smekens benadrukt dat het daarom niet altijd om jongeren gaat. “Tegenwoordig vindt iedereen dat hij het recht heeft zich kwaad te maken en te schelden. Dat is eerder een sociaal probleem, en het is de vraag of extra politie dat kan oplossen.”

6/11/2012

Brussel - Politieagenten beschoten


BRUSSEL - In Grimbergen heeft een man enkele politieagenten beschoten. Dat gebeurde toen de agenten de man probeerden te arresteren.

Het incident gebeurde maandagavond rond 18 uur. Een patrouille van de Grimbergse politie merkte toen een wagen op die als gestolen opgegeven stond. De bestuurder van de wagen ging er met hoge snelheid vandoor toen de politie hem probeerde tegen te houden.
Ter hoogte van de Westvaartdijk slaagde de politie erin de wagen klem te rijden. De bestuurder verzette zich hevig toen de agenten hem uit de auto wilden halen en ging op de vlucht. Daarbij loste hij enkele schoten in de richting van de agenten die hem te voet achtervolgd waren.
Niemand van de agenten werd geraakt maar de man slaagde in zijn opzet en kon ontsnappen. De politie zoekt de man nog steeds.

6/11/2012