dinsdag 20 november 2007

Bewoners stoken vuurtje tegen fakkel BASF

ANTWERPEN - Buurtbewoners van het chemiebedrijf BASF hebben afgelopen weekend afval in brand gestoken aan de Scheldelaan. Met de actie protesteerden ze tegen de hinder van de fakkel. De chemiereus belooft snel een oplossing.
Veiligheidscamera's van BASF registreerden zaterdag een brandje op de middenberm van de Scheldelaan. De bedrijfsbrandweer had het brandende afval snel onder controle. Niemand eiste de brandstichting op, maar vermoedelijk protesteerden boze buurtbewoners met de actie tegen de aanhoudende overlast van de fakkel van de steamcracker. Deze megalomane installatie kreeg tussen augustus en oktober een grote onderhoudsbeurt. Om veiligheids- en milieuredenen verhoogde bij het heropstarten van de steamcracker de fakkelactiviteit. Alleen duurde dit langer dan gepland, wat voor visuele hinder zorgt bij de bewoners van Zandvliet, Berendrecht en het Nederlandse Hoogerheide en Woensdrecht. Wanneer de wind slecht staat, hebben de polderdorpen op de koop toe last van irriterend lawaai. BASF liet aanvankelijk weten dat het kampt met technische problemen, maar ondertussen is de communicatie stilgevallen. Eind deze week belooft de chemiereus een oplossing voor de overlast.

20.11.2007
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=K01KCMME

Brandstichting aan school

OLEN - De brandweer moest zaterdagnacht rond 3.15 uur uitrukken voor een brand in een basisschool aan de Drogebroodstraat. Bij aankomst merkte de brandweer op dat de vuilnisbak en de papiercontainer in lichterlaaie stonden. Het vuur werd snel geblust, wat een drama heeft vermeden. De brand is aangestoken. De politie is de daders nog niet op het spoor.

19.11.2007
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=A81KB19H_3