maandag 26 oktober 2009

Andenne – Agressie tegen drie cipiers

Het bewakingspersoneel van de gevangenis van Andenne heeft een stakingsaanzegging ingediend. Dat gebeurde nadat drie cipiers gisteravond aangevallen werden door een gewelddadige gevangene. Morgen om 10.30 uur staat een gesprek tussen de directie en de vakbonden op de agenda. (belga/svm)

25.10.2009
http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1020469/2009/10/25/Agressieve-gevangene-leidt-tot-staking-in-Andenne.dhtml#

Lantin – Rebellie en agressie tegen cipier

Cipier neergestoken na rel in gevangenis Lantin
Drie cipiers van de gevangenis in Lantin zijn verwond geraakt na een opstandje van drie gedetineerden. Eén van de bewakers raakte ernstig gewond. De drie gevangenen zijn vanmiddag voorgeleid bij het parket van Luik. De drie gedetineerden zitten in voorlopige hechtenis voor diefstal.

Gisterenavond weigerden ze om na de wandeling terug te keren naar hun cel. Daarop probeerden de bewakers ze toch naar binnen te brengen, maar de drie verzetten zich. Eén van hen trok een mes en stak een cipier die ernstig gewond raakte. Twee andere bewakers kregen vuistslagen. De drie bewakers moesten verzorgd worden. (belga/gb)

17.10.2009
http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1017054/2009/10/17/Cipier-neergestoken-na-rel-in-gevangenis-Lantin.dhtml

Everberg – Wagen cipier beschadigd

EVERBERG - Een personeelslid in de jeugdgevangenis werd donderdagmiddag slachtoffer van vandalisme. Haar voertuig dat op de parking in de Hollestraat stond, werd ernstig beschadigd.

17.10.2009
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=742GPC6Q_7

Doornik – Binnenplaatsbezetting en agressie tegen vijf cipiers

Gevangene snijdt cipier met schaar in hals in Doornik
Het personeel van de gevangenis in Doornik heeft het werk neergelegd nadat vanochtend een gedetineerde vijf cipiers verwondde met een schaar.

Gewonden
Een van de bewakers werd met een snee in de hals overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. Vier andere cipiers moesten tussenbeide komen om de gedetineerde te overmeesteren. Ook zij raakten lichtgewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis, zegt Madeleine Den Haerynck, de directrice van de gevangenis. Een onderzoek moet uitwijzen hoe de gevangene aan de schaar kon komen.

Staking
Als gevolg van de agressie gingen de cipiers om 17 uur over tot een staking, die twee dagen duurt. Vrijdag is een bijeenkomst gepland tussen de vakbonden en de directie om de veiligheid van het personeel te bespreken. De gewelddadige gedetineerde zal worden overgebracht naar de gevangenis van Lantin. (belga/sam)

13/10/09
http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1015143/2009/10/13/Gevangene-snijdt-cipier-met-schaar-in-hals-in-Doornik.dhtml

Doornik – Gevangenen bezetten binnenplaats

29 gevangenen weigerden zondag 11 oktober terug te keren naar de cellen. Dit zou een protest zijn tegen de dagelijkse gevangenisomstandigheden. De cipiers riepen er meteen de politie bij. Na onderhandelingen keerden de gevangenen terug naar de cellen.

11.10.2009
http://www.rtbf.be/info/economie/mouvement-de-grogne-a-la-prison-de-tournai-149840

De gevangene die de cipiers heeft aangevallen zou aangeduid zijn als verantwoordelijke voor de binnenplaats bezetting en werd overgeplaats naar de isolatiemodule in Lantin.

http://www.rtbf.be/info/regions/mons/greve-a-la-prison-de-tournai-apres-lagression-de-5-gardiens-150534