zondag 16 augustus 2009

Nossegem - Zeven bestelwagens van de Post in brand gestoken


Zeven bestelwagens van De Post in brand gestoken

NOSSEGEM - De brand zondagmorgen waarbij zeven bestelwagens van De Post vernield werden, is al de vierde brand in Zaventem de voorbije maand waarbij er een sterk vermoeden van brandstichting bestaat. Er wordt dan ook gevreesd dat er een pyromaan aan het werk is.

De zeven bestelwagens in Nossegem, vlakbij Zaventem, zijn zondagochtend rond drie uur uitgebrand. Het vuur dreigde over te slaan naar het postgebouw zelf, maar de brandweer van Zaventem was snel ter plaatse en kreeg het vuur tijdig onder controle. De wagens stonden langs de zijkant van het postgebouw, gelegen langs de Leuvensesteenweg.

Volgens commissaris De Becker van de lokale politie Zaventem gaat het zeker om brandstichting. 'Zeven bestelwagens die ineens in brand vliegen, dat zou teveel toeval zijn, vooral omdat ze niet allemaal naast elkaar stonden', aldus De Becker.

Vermoedelijk werk van pyromaan

'De branden lagen geografisch wel ver uit mekaar, maar de piste van een pyromaan begint zich af te tekenen', zegt Alain Habils, woordvoerder van de brandweer van Zaventem.

Eerst brandde het op 9 juli in een leegstaande woning aan de Nieuwe Zaventemsesteenweg in Diegem. Toen bleef de schade beperkt. Op 28 juli werd een leegstaand fabrieksgebouw aan de Fabrieksstraat in Zaventem volledig in de as gelegd. De branddeskundige van het Brussels parket trof verschillende brandhaarden aan.

Twee dagen later werd brand gesticht in een lokaal van de heemkundige kring op de parking van voetbalclub Woluwe-Zaventem waarbij de inboedel vernield werd. Een snel ingrijpen van de brandweer kon op het nippertje verhinderen dat het vuur oversloeg naar andere lokalen. De daders bleven telkens spoorloos.

16.08.2009
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=DMF16082009_006