zaterdag 10 oktober 2009

Vandalen beschadigen opnieuw Gents gerechtsgebouw

GENT - Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag het gerechtsgebouw aan de Opgeëistenlaan in Gent beklad en hebben vijf ramen ingeslagen. De schade bedraagt meer dan 10.000 euro, zegt het Gentse parket.

De vandalen hebben vijf ramen van de bibliotheek van het gerechtsgebouw ingeslagen, vermoedelijk met een hamer of een koevoet. Ze gooiden ook drie verfbommen naar de gevel.

De daders zijn voorlopig spoorloos, maar de politie zal de videobeelden van de bewakingscamera's onderzoeken.

In juni hadden vandalen ook al de inkom van het gerechtsgebouw beklad met verf.

7.10.2009
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=DMF07102009_031

donderdag 8 oktober 2009

Vedrin – Jachtpaviljoen volledig vernield door de vlammen

Vedrin – In de nacht van zaterdag op zondag, even na middernacht, zagen automobilisten in Vedrin (Namen) het licht van een brand.
Ze hebben de politie van Namen gewaarschuwd die een team terplekke heeft gestuurd om na te gaan wat er gaande was. Later werd de brandweer gewaarschuwd, het bleek een boerderijbrand in de Rond Chênestraat.

Eigenlijk was het een groot jachtpaviljoen, eigendom van de familie Moens, dat in het midden van het bos in brand stond. De brandweer van Namen, geleid door de luitenant Michel Doumont, had enige moeite met het onheil te blussen.
Ondanks de inspanningen is het paviljoen volledig vernield.

05.10.2009

http://archives.sudpresse.be/vedrin-suite-a-un-incendie-explosion-de-munitions_t-20091005-H22K2E.html?queryand=incendie&firstHit=10&by=10&when=-1&sort=datedesc&pos=19&all=61805&nav=1

Oreye-Remicourt – Hoogspanningslijn gesaboteerd

Oreye-Remicourt – Brandende balen stro, waarschijnlijk vrijwillig aangestoken, hebben een hoogspanningslijn getroffen op het platteland nabij Oreye. Talrijke woningen kwamen op die manier zonder stroom te staan en het cultureel centrum van Remicourt werd in het donker gezet, vrijdag aan het einde van de avond.

Twee beamten van het bedrijf Tecteo begonnen te werken aan de kabine, die zich in de buurt van het waterbekken van Hodeige bevindt. Een kwartier later is de elektriciteitsverdeling opnieuw in orde. In het cultureel centrum van Remicourt neemt iedereen opnieuw z'n plaats in en het spektakel herneemt. Omtrent de aanleiding van de brandende balen stro heeft de politie van de zone Hesbaye een onderzoek geopend.

05.10.2009

http://archives.sudpresse.be/oreye-remicourt-panne-de-courant-cables-electriques_t-20091005-H22J2F.html?queryand=incendie&firstHit=0&by=10&sort=datedesc&when=-1&pos=8&all=61805&nav=1

Vorst – Het Vredegerecht in brand


Vorst – In de nacht van woensdag op donderdag werd een brand opgemerkt in de kelderverdieping van het Vredegerecht van Vorst. Uiteindelijk bleek de brand minder ernstig dan de brandweer vreesde. De dossiers in het archief zijn niet opgegaan in de vlammen. Alleen enkele documenten zijn beschadigd door de gassen. Het vuur is niet ontstaan in het gebouw, maar net voor het traliewerk die de ramen beschermt.


Kortrijk – Handelszaken in de as gelegd

Kortrijk – Vrijdagmorgen omstreeks 3u is een hevige brand vastgesteld in het Bouwcentrum van Pottelberg in Kortrijk. Verschillende brandweerkorpsen trachtten de vlammen onder controle te krijgen. Het Bouwcentrum van Pottelberg in Kortrijk is een oude historische site met gerenoveerde gebouwen van een oude dakpannenfabriek.

Minstens drie handelszaken zijn in rook opgegaan. Het vuur heeft zich verspreid over duizenden vierkante meters. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

02.10.2009

http://www.rtlinfo.be/info/belgique/faits_divers/275629/violent-incendie-a-courtrai

Steenokkerzeel - Verslag van de bijeenkomst aan 127bis en de werf van het nieuwe centrum

Op zondag 27 september vond een bijeenkomst plaats aan het gesloten centrum 127bis en de werf van het nieuwe gesloten centrum in Steenokkerzeel, pal naast de landingsbaan van de luchthaven.
Er waren een vijftigtal mensen aanwezig. Vanuit het centrum werd er veel geroepen, op de ramen en de tralies geslagen. Er was ook een spandoek die zei ‘Tegen alle gevangenissen. Lang leve de revolte’. Op een gegeven moment werd er beslist via de velden naar de werf van het nieuwe centrum te gaan. De politie liet begaan en begaf zich niet op de werf. Langs de andere kant slaagden een dertigtal mensen erin de omheining neer te smijten en op de werf te gaan. Toen werden verschillende verfbommen gesmeten naar enkele graafmachines. Er werd ook zand in de dieselreservoirs van machines gedaan. De politie kwam aangehold, maar de betogers trokken op tijd terug. Terug aan 127bis, begon de sfeer te verharden, vooral van binnenuit. Sommige gevangenen probeerden de ramen te breken. Een tijd later werd de bijeenkomst ontbonden. Niemand werd gecontroleerd.

Het is ongetwijfeld aangenaam om ook op de werf wat schade toe te brengen. Nochtans kunnen de bedrijven zoals BESIX, VALENS, Waterman TCA, SECO, Bontinck Architecture,… die het centrum bouwen op vele plaatsen geraakt worden en vooral daar waar ze het niet verwachten. De werf van het nieuwe centrum bevindt zich op één plaats, het is één afgelijnd stuk terwijl de radertjes van de deportatiemachine overal te vinden zijn.

Saboteer de deportatiemachine overal! Tegen alle gevangenissen, tegen alle grenzen!

http://ovl.indymedia.org/news/2009/09/28201.php

Ronse – Auto van ex-rijkswachter in brand gestoken

Ronse - Op het parkeerterrein De Kloef werd zaterdag even voor 23u een Audi 80, de wagen van ex-rijkswachter Robert Mangerlinckx, in brand gestoken. Op de nabijgelegen parking Michel Portois werd ook een bestelwagen Citroen Jumping in brand gestoken.

26.09.2009

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=7K2FPDKJ