woensdag 8 oktober 2008

BRUSSEL - Twee bankautomaten in brand gestoken


LAEKEN - Gisterennacht werden twee bankautomaten, één van Dexia en één van ING, in brand gestoken. Om 2u40 werden politie en brandweer verwittigd door een buurtbewoner over de eerste brand, kort nadien volgde een tweede oproep voor de tweede brand. De twee bankautomaten werden volledig vernield, wist de politie van de zone Brussel-Hoofdstad-Elsene te melden, terwijl er binnenin ook schade is. Daarnaast moest de brandweer ook nog de deur van de ING bank inbeuken om te vermijden dat de brand zich verder zou verspreiden naar binnen toe.

8.10.2008
Vertaald vanop http://www.dhnet.be/infos/faits-divers/article/226180/deux-bancontact-incendies.html

BRUSSEL - Betoging tegen gesloten centra eindigt met blokkade TGV

Op 8 oktober vond vanuit de ULB een onaangevraagde betoging plaats tegen gesloten centra en deportaties. Een zeventigtal personen trok eerst door de verschillende gebouwen van de ULB en koos daarna de straat. De betoging eindigde met de bezetting (minstens een uur) van de spoorweg van de hogesnelheidstrein Thalys in het Zuid-Station. Niemand werd gearresteerd.

8/10/2008
Uitvoerig verslag op www.cemab.be

GENT - Antifa blokkeert fascistisch debat


Dinsdag 7/10/2008 werd een debat van de fascistische studentenvereniging NSV aan de Universiteit van Gent verhinderd door een tweehonderdtal antifascisten. De toegangen werden geblokkeerd en gebarrikadeerd. Toen de fascisten het gebouw wilden binnenstormen (met spreker Filip Dewinter op kop), vielen er rake klappen. Op z'n minst één fascist werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de rector, die het debat had toegestaan, deelde in de klappen. De relpolitie chargeerde met het waterkanon om de orde te herstellen en ontzet de ingesloten NSV-studenten.

7.10.2008
Een uitgebreid verslag op http://ovl.indymedia.org/news/2008/10/24049.php

dinsdag 7 oktober 2008

BRUSSEL - Mistercash gesaboteerd

Nacht van 5 op 6 oktober: alle externe mistercash van Sint-Gillis werden buiten werking gesteld door de gleuf die bestemd is voor bankkaarten dicht te lijmen.

7.10.2008
Vertaald van http://www.cemab.be/news/2008/10/5853.php

BRUSSEL - Wagen Dalkia kapotgeslagen

Deze nacht hebben we een wagen van Dalkia met hamerslagen vernield in Laken. Lichten, spiegels, ruiten, carrosserie, alles moest eraan geloven.
Met dit gebaar willen we de muiters van Brugge groeten.
Voor de vernietiging van alle gevangenissen!

6.10.2008
http://www.cemab.be/news/2008/10/5849.php

[Nvdr. Dalkia is een bedrijf dat mee de infrastructuur van de Belgische gevangenissen beheert en onderhoudt.]

BRUSSEL - Aanvallen

Gisterennacht, tussen 2.30u en 2.45u hebben we alle ruiten gebroken van de Fintro bank (Fortis) in Schaarbeek, van de Argenta bank in Schaarbeek en van de supermarkt Delhaize in Sint-Joost. Zo hebben we willen bijdragen tot de financiële crisis.

Vertaald vanop http://www.cemab.be/news/2008/10/5848.php
6.10.2008

[Nvdr. Maandag 6 oktober was een "actiedag" tegen het dure leven waartoe opgeroepen werd door de vakbonden en co. Meerdere stakingspiketten hebben de toegang tot industriële zones in Wallonië geblokkeerd terwijl in heel het land het openbare vervoer platlag door staking. In een 30 à 40 tal bedrijven gingen de arbeiders in staking. Er vonden ook meerdere 'symbolische' acties plaats die georganiseerd werden door arbeiders of hun vakbonden, zoals de blokkade van de Nationale Bank in Brussel]