vrijdag 10 juli 2009

Anderlecht - Politie in de val gelokt

ANDERLECHT - Door een grote olievlek op het wegdek is een politiecombi zaterdagnacht tegen een geparkeerde wagen gegleden. Onbekenden hadden er liters olijfolie uitgegoten.

Onbekenden zijn verantwoordelijk voor het ongeval met een politiecombi en een geparkeerde wagen. Door een grote hoeveelheid olijfolie op de weg, gleed de combi vlak aan een plein tegen een geparkeerde auto. De politiepatrouille was daar ter plaatse gekomen nadat ze een oproep had binnengekregen over een brandende vuilnisbak op datzelfde plein. De feiten gebeurden in de nacht van zaterdag op zondag rond 1.50 uur. Toen de politie aankwam, namen zo'n veertig omstanders de vlucht. Even voordien was ook al een andere bestuurder met zijn auto beginnen slippen. Hij botste tegen dezelfde wagen als de agenten. De man die tegen de auto knalde, bleef niet op de plaats van het ongeval omdat hij een groep jongeren zag op het plein. Op het politiecommissariaat diende hij wel een klacht in tegen onbekenden. Volgens de politie staat het vast dat de olijfolie opzettelijk was uitgegoten en zeker niet per ongeluk op de straat is terechtgekomen. De Brusselse brandweer was urenlang in de weer om de olijfolie op te ruimen.

7.07.2009
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=NN2CDAVO

Ronse - Wagen NMBS in brand gestoken

RONSE - Een bedrijfswagen van Infrabel, geparkeerd achteraan het goederenstation, werd zaterdag omstreeks 1.30 uur in brand gestoken. Vermoedelijk om de diefstal van de autoradio te verdoezelen. De brandstichting werd op de bewakingscamera vastgelegd.

7.07.2009
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=KG2CDESB_5

GENT - Gerechtsgebouw beklad

GENT - Onbekenden wierpen 's nachts een hele lading verf tegen de gevel van het nieuwe gerechtsgebouw in Gent. De daders konden ontkomen.

13.06.2009
www.deredactie.be

Brugge - Ruit gerechtsgebouw ingesmeten

BRUGGE - Tijdens het voorbije weekend werd op twee plaatsen in de binnenstad vandalisme gepleegd. Van het gerechtsgebouw aan de kant van de Langestraat werd een ruit ingegooid en op de Garenmarkt werd een ruit ingegooid van het Europacollege.

23.06.2009
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=UF2BNK5D_1