maandag 4 augustus 2008

Leuven - Acties rond ontruiming kraakpand

In de nacht van 13 op 14 juli werd een pand gekraakt aan de Tiensesteenweg, de bezetters klagen zo het woonbeleid en de leegstand aan en zoeken tegelijk een onderkomen voor verschillende mensen. (bron: nieuwsblad)

Op dinsdagochtend 15 juli werden ruiten kapot geslagen van een depot van de politie in de Mechelsestraat te Leuven. Onder de gesneuvelde ruiten verscheen de graffiti: "Alle flikken zijn klootzakken" (bron: ovl.indymedia.org )

In solidariteit met de Vaartkom werden de kantoren van enkele speculanten die meewerken aan de gentrificatie van Leuven het doelwit van acties. (bron: ovl.indymedia.org )

In de nacht van 31 juli op 1 augustus weren in Leuven weer 2 panden gekraakt, een aan de Diestsevest en een aan de Diestsesteenweg, de actie kaartte naast het woonbeleid ook de ontruiming van het ongeveer 2 jaar bezette pand aan de vaartkom aan. (bron: nieuwsblad)

Aan het administratief gebouw van dijledal in de wijk Lolanden werd een steen door de glazen toegangsdeur gegooid en werd de glazen deur in het portaal vernield. Met zwarte verf werd het opschrift 'Te huur? Te duur!' aangebracht op de muur. (bron: nieuwsblad)

1/08/2008
Overgenomen uit de nieuwsbrief "Squatupdates"