dinsdag 23 september 2008

Houthalen - Opnieuw bus bekogeld met stenen

HOUTHALEN-HELCHTEREN - Een groepje jongeren heeft woensdag opnieuw een bus van vervoersmaatschappij De Lijn bekogeld met stenen in de Houthalense wijk Meulenberg.

Het incident gebeurde rond 15.30 uur op een bus van lijn 48, die de verbinding Hasselt-Neerpelt verzorgt. Vorige week woensdag sneuvelde ook al een achterruit van een bus van lijn 48, nadat die ook met stenen bekogeld was. Als voorlopige oplossing heeft De Lijn Limburg beslist de busverbinding om te leiden en niet meer door de wijk Meulenberg te rijden.

Bij de twee voorvallen vielen geen gewonden. 'Omdat het niet het eerste incident is, gaan we de route omleiden rond de wijk Meulenberg in plaats van er dwars doorheen. De haltes om op- en af te stappen blijven voor de reizigers verzekerd en liggen op wandelafstand. Na het vorig incident was met het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren afgesproken om rond de tafel te zitten. Dat overleg was voor begin oktober gepland, maar door dit voorval wordt het overleg vervroegd naar begin volgende week', vertelt woordvoerster Sonja Loos van De Lijn Limburg.

'Tijdens dat gesprek willen we met de gemeente bekijken wat de reden is voor dit gedrag van de jongeren. Er moet immers een einde komen aan deze spelletjes. De gevolgen zijn immers ernstig. Tijdens de vergadering willen we komen tot een lange termijnoplossing', besluit Sonja Loos.
10/09/2008

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=DMF10092008_080&PostCode=3530