vrijdag 21 november 2008

Mechelen - Brandstichting in Artemis-Hogeschool

MECHELEN - In de vroegere gebouwen van het Sito, aan de Leopoldstraat, is gisterennamiddag brand uitgebroken. Het vuur woedde in een toiletblok op de derde verdieping en is wellicht aangestoken.

Momenteel worden de gebouwen van het Sito gebruikt door de Artesis Hogeschool. Op het ogenblik van de brand waren er nog een honderdtal leerlingen in het gebouw aanwezig. Toen het brandalarm in werking trad, verlieten zij onmiddellijk de klassen en keerden de meesten meteen huiswaarts. Heel wat studenten dachten aan een brandoefening maar vrij snel bleek dat dit niet het geval was. 'De brand woedde op de derde verdieping. Dat is de afdeling waar de scheikundelokalen zijn', licht Ronny Cornelis van de Mechelse brandweer toe. 'In de gang zagen we niets meer door de zwarte rook. De brandbeveiliging heeft goed gewerkt want onmiddellijk na het alarm zijn de automatische branddeuren gesloten.'

De brandweer ging met perslucht op zoek naar de oorzaak van de rookontwikkeling. 'Eerst dachten we dat het vuur in het magazijn van de chemische producten woedde. Maar dat bleek gelukkig niet het geval te zijn. Ook de chemielokalen zelf stonden niet in brand', aldus nog Cornelis. 'Uiteindelijk troffen we de brandhaard aan in het sanitaire blok van de school. Het vuur was snel gedoofd maar het toiletblok is wel uitgebrand. En de rest van de gang en enkele lokalen hebben rookschade.'

De politie onderzoekt nu hoe de brand ontstaan is maar er zijn elementen die in de richting van brandstichting wijzen. Er zou een uitgebrande papiermand zijn aangetroffen waarin poetsproducten lagen. Iets verderop stond bovendien een kast met poetsmateriaal open. Mogelijk hebben de daders daar enkele producten gevonden.

Het gerechtelijk labo stapte gisteravond nog af in de school voor een grondig onderzoek. Niemand raakte bij de brand gewond.

18.11.2008
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=542319BD