zondag 1 februari 2009

Dinant - Vuur in het justitiepaleis

In het justitiepaleis van Dinant is vandaag rond 4.40 uur brand uitgebroken. Het vuur ontstond in de kelderverdieping, waar de archieven van het parket van Dinant zich bevinden. Het justitiepaleis blijft vandaag de hele dag gesloten.

Het waren de concièrges van het justitiepaleis die alarm sloegen nadat ze werden gewekt door het brandalarm. De brandweer van Dinant kwam onmiddellijk ter plaatse. Het vuur was snel onder controle en de brandweermannen waren de hele ochtend in de weer met het evacueren van de stapels dossiers die in de kelders van het gebouw lagen.

Hele dag gesloten
Er werd besloten om het justitiepaleis de hele dag te sluiten omdat het werken onmogelijk was geworden door de rook- en geuroverlast.
De raadkamer die voor vandaag op de planning stond, werd in de lokalen van de politie gehouden. Een zitting in kort geding ging door in de cafetaria van het bijgebouw van het justitiepaleis. Een burgerlijke zitting werd geannuleerd. Bij het begin van de ochtend was de telefooncentrale nog onbruikbaar. Er werden ook diverse informaticaproblemen gesignaleerd.

De oorzaak van de brand is voorlopig nog onbekend. Procureur des konings Bernard Appart spreekt evenwel van een verdachte brand. Experts hebben namelijk twee verschillende vuurhaarden aangetroffen.

30.1.2009
http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/653225/2009/01/30/Brand-in-kelder-van-justitiepaleis-Dinant.dhtml