donderdag 8 oktober 2009

Steenokkerzeel - Verslag van de bijeenkomst aan 127bis en de werf van het nieuwe centrum

Op zondag 27 september vond een bijeenkomst plaats aan het gesloten centrum 127bis en de werf van het nieuwe gesloten centrum in Steenokkerzeel, pal naast de landingsbaan van de luchthaven.
Er waren een vijftigtal mensen aanwezig. Vanuit het centrum werd er veel geroepen, op de ramen en de tralies geslagen. Er was ook een spandoek die zei ‘Tegen alle gevangenissen. Lang leve de revolte’. Op een gegeven moment werd er beslist via de velden naar de werf van het nieuwe centrum te gaan. De politie liet begaan en begaf zich niet op de werf. Langs de andere kant slaagden een dertigtal mensen erin de omheining neer te smijten en op de werf te gaan. Toen werden verschillende verfbommen gesmeten naar enkele graafmachines. Er werd ook zand in de dieselreservoirs van machines gedaan. De politie kwam aangehold, maar de betogers trokken op tijd terug. Terug aan 127bis, begon de sfeer te verharden, vooral van binnenuit. Sommige gevangenen probeerden de ramen te breken. Een tijd later werd de bijeenkomst ontbonden. Niemand werd gecontroleerd.

Het is ongetwijfeld aangenaam om ook op de werf wat schade toe te brengen. Nochtans kunnen de bedrijven zoals BESIX, VALENS, Waterman TCA, SECO, Bontinck Architecture,… die het centrum bouwen op vele plaatsen geraakt worden en vooral daar waar ze het niet verwachten. De werf van het nieuwe centrum bevindt zich op één plaats, het is één afgelijnd stuk terwijl de radertjes van de deportatiemachine overal te vinden zijn.

Saboteer de deportatiemachine overal! Tegen alle gevangenissen, tegen alle grenzen!

http://ovl.indymedia.org/news/2009/09/28201.php