vrijdag 25 december 2009

Gent - Vlaams Belangkantoor kapotgeslagen

GENT - In Gent hebben gemaskerde mannen de ramen van het Vlaams Belang-secretariaat aan de Charles De Kerckhovelaan vernield. Volgens Gents Vlaams Belang-voorzitter Johan Deckmijn is de schade groot.

Ze hebben met zware ijzeren staven de rolluiken van het secretariaat doorboord. Daarbij zijn ook alle drie de ramen vernield", zegt Johan Deckmijn.
De Gentse Vlaams Belang-voorzitter wijst met een beschuldigende vinger naar het stadsbestuur. Hun tolerantie ten opzichte van de krakers in de stad zouden aan de basis liggen van de herhaalde vernielingen aan het secretariaat. De partij zal vandaag een klacht indienen tegen onbekenden bij de Gentse politie.

14.12.2009
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/oostvlaanderen/091214_gent_VB_kantoor

‘Het is al de zestiende keer in drie jaar tijd dat ons secretariaat het slachtoffer wordt van vandalisme', zegt gemeenteraadslid Johan Deckmyn. ‘De verfsporen van de vorige vandalenstreek zijn nog niet eens verwijderd.'

Deckmyn beklaagt zich over het gedoogbeleid van het Gentse stadsbestuur tegenover krakers. ‘Op die manier trek je natuurlijk dergelijk geweld aan. Ik stel enkel vast dat de onverdraagzaamheid vanuit extreem-linkse zijde groeit. Niet alleen tegen ons maar tegenover het hele systeem. Denk maar aan het gemaskerde privécommando dat overdag een kantoor van Besix vernielde.' ( )

15.12.2009
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=PL2JLUS3