dinsdag 29 december 2009

Hoeilaart - Jezus gekidnapt tegen nieuw gesloten centrum

HOEILAART – In Hoeilaart zitten Jozef en Maria deze dagen gebogen over een lege kribbe. Dieven gingen immers met het kindje Jezus aan de haal. Het gaat om actievoerders die gekant zijn tegen de bouw van een nieuw asielcentrum in Steenokkerzeel. “Enkel als de bouw daarvan wordt stopgezet en de andere gevangenissen gesloopt worden, geven we het kindje terug,” klinkt het bij de actievoerders.

De ontvoerders, die een plank van het in mekaar getimmerde stalletje loskregen en zo het kindje konden stelen, maakten zich meteen bekend. “We hebben vannacht kindje Jezus van z’n kribbe glicht en hem met ons meegenomen uit voorzorg”, schrijven de daders in een brief die ze in de lege kribbe achterlieten. “We dachten immers dat het slechts een kwestie van tijd was voor jullie zouden beseffen dat dit jochie geen papieren heeft en dus in een deportatiecentrum of andere gevangenis hoort.”

Burgemeeste Tim Vandeput vind het niet kunnen: “Het is een spijtige zaak dat mensen zich zelfs tijdens de kerstperiode verlagen tot het stelen van zo’n symbool. Ik zou het dan ook erg waarderen dat de daders het beeldje terugbezorgen. Voorts kan ik alleen maar hopen dat het kindje in goede gezondheid verkeert.”

29.12.2009
Uit Het Laatste Nieuws, www.hln.be