dinsdag 16 maart 2010

Aalst - Hanger met luxewagens in brand gestoken

AALST - Door brandstichting is gistermorgen een industriële loods achter de Spoelstraat in de as gelegd. Omdat gevreesd werd voor ontploffingen werd de buurt een tijdlang geëvacueerd.

Op een braakliggend terrein tussen de Binnenstraat, de Spoelstraat en de Mijlbekelaan heeft Aalstenaar Stefaan Van Den Borre een hangaar die hij als bureau en garage gebruikt voor expertises. In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks halfvier werden de bewoners van de Spoelstraat gewekt door hevig geknetter.

De brandende loods is eigendom van Stefaan Van Den Borre, die in de Victor Bocquéstraat de schietstand Lion d'Or uitbaat. De uitbater is op vakantie in Zuid-Afrika en was niet meteen bereikbaar.
Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al hoog uit het dak. 'Onze eerste bekommernis was de buurtbewoners in veiligheid brengen en hun woningen, die dicht bij de brandende loods lagen, te vrijwaren', zegt de Aalsterse brandweer.

Nadat de toestand veiliger werd geacht, probeerden brandweermannen de garage te blussen. Ze slaagden erin om enkele gasflessen en een lasinstallatie naar buiten te slepen. Een drietal auto's die binnen waren geparkeerd, gingen samen met de hele inboedel in de vlammen op.

Brandweerdeskundige Luc Callebaut heeft gisteren met een branddetectiehond de plaats onderzocht. Volgens de eerste vaststellingen gaat het om opzettelijke brandstichting. De buren vinden de brand ook verdacht.

De schade loopt volgens een eerste raming op tot meer dan 200.000 euro. In de garage bevonden zich drie dure wagens: een Porsche Carrera, een Porsche Cayenne en een oldtimer.

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=CR2N3NV0&postcode=9300
5.03.2010