donderdag 20 oktober 2011

Geraardsbergen - Vandalen brengen zware vernielingen aan op werf

GERAARDSBERGEN - In de woonwijk Solleveld in Goeferdinge sloegen vandalen donderdagnacht toe op een bouwwerf, waar rioleringswerken aan de gang zijn. Werftoezichter Chris De Nooze kwam vrijdagmorgen de schade opmeten en die bleek aanzienlijk.

De werf bevindt zich op de rijweg, de werken gingen in opdracht van de Vlaamse Maatschappij Sociaal Wonen in augustus van start en zullen 370 werkdagen in beslag nemen. Op dezelfde plek was er al eerder klein vandalisme vastgesteld.

Donderdagnacht sloegen de stoppen blijkbaar door bij enkele voorbijgangers. Ze brachten onder meer schade toe aan een gestationeerde tractorwagen en vernielden de wegsignalisatie. En ze haalden zelfs een hele krachttoer uit door een betonnen buis die liefst 1.800 kilogram weegt enkele meters te verplaatsen.

'De buis werd in een werfput gedumpt en kwam net naast de waterleidingsbuis terecht. Het scheelde maar een haartje of die buis was geraakt en dat is een hoofdleiding', stelt toezichter De Nooze vast. De man is een en ander gewoon want hij controleert werven in Oost- en West-Vlaanderen. 'En daar wordt af en toe wel vandalisme vastgesteld, ondanks de beveiliging van de werven. In Solleveld is men wel bijzonder driest tekeergegaan.'

De Nooze haalde de politie erbij om de nodige vaststellingen te doen en een klacht neer te leggen. 'We hopen dat we de daders alsnog kunnen snappen. Maar het wordt moeilijk want momenteel zijn er geen getuigen.'

15/10/2011
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DT3H45RK