woensdag 27 augustus 2008

Sint-Niklaas - Brand in school

ma 25/08/08 17:13 - In Sint-Niklaas heeft een brand gewoed in de school Berkenboom Mozaïek. De schade is aanzienlijk. Volgens het parket is de brand zo goed als zeker aangestoken.
De brand ontstond aan het gebouw van de school Berkenboom Mozaïek in de Kalkstraat. Het opgestapelde grofvuil voor het gebouw, onder meer oude schoolmeubelen en prikborden, vatte vuur. De brand sloeg over op de buitenkant van het gebouw. Het vuur werd opgemerkt door iemand die met de auto voorbijreed.

De brandweer kreeg het vuur onder controle, maar de materiële schade is aanzienlijk. De benedenverdieping werd zeer zwaar beschadigd. Op de eerste verdieping zijn de ramen stuk en is er zware rook- en waterschade. Ook de tweede verdieping liep rookschade op.

De klaslokalen zijn beschadigd en zullen voor begin september nog niet hersteld kunnen worden. De directie van de Berkenboom Mozaïek zal voor de start van het nieuwe schooljaar samenwerken met andere scholen in de regio.

Uit de eerste bevindingen van de branddeskundige blijkt dat het zo goed als zeker gaat om opzettelijke brandstichting. De politie is nog op zoek naar de dader(s).

http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/oostvlaanderen/080825_school_niklaas