vrijdag 16 oktober 2009

Gent - Meerdere brandstichtingen tegen bankautomaten, auto's en werf

GENT - Een 35-jarige Gentenaar is gisteren opgepakt op verdenking van zeven brandstichtingen in de nacht van dinsdag op woensdag.

Zo werd dinsdagavond rond 23 uur op een grote bouwwerf van de Arteveldehogeschool aan de Isabellekaai een afvalcontainer en een stapel houten paletten in brand gestoken. Volgens de branddeskundige lagen overal aanmaakblokjes.Vervolgens werd brand gesticht aan de Muinkkaai, door een aanmaakblokje onder de achterband van een voertuig te leggen. Een getuige kon het blokje tijdig wegtrappen en uitdoven in de goot, terwijl hij de dader zag weglopen.

Vervolgens werd aan het Frankrijkplein een brandend aanmaakblokje in de geldautomaat van het postkantoor gestoken. De geldautomaat raakte hierbij beschadigd.

Tegen 23.30 uur werd opnieuw een aanmaakblokje gelegd aan een auto die geparkeerd stond aan de Koepoortstraat. De brandweer was tijdig ter plaatse om de beginnende brand te doven.

Tegen 2.30 uur had een afvalcontainer in de Frans Ackermanstraat vuurgevat. Daar werd volgens het parket geen aanmaakblokje teruggevonden, maar werd bijna zeker wel een andere brandversneller gebruikt.

Aan het Octrooiplein werd nadien brand gesticht in de geldautomaat van de Fortisbank, opnieuw door een aanmaakblokje te leggen aan de gleuf waar de kaart in moet. De automaat is zwartgeblakerd, maar de schade aan de automaat bleef beperkt.

Tenslotte werd iets voor 3 uur brand gesticht in een stadsvuilbak aan de Kasteellaan. De vuilbak brandde half uit.Iets voor 3.30 uur kon een verdachte worden opgepakt.Hij werd voorgeleid en aangehouden, maar weigert alle medewerking. Over het waarom is dus nog niets bekend.

8.10.2009
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=UF2G8607