woensdag 30 juni 2010

Brussel - Agent dood na achtervolging

De jongeman die gisterenavond betrokken was bij het ongeval waarbij een motoragent van de Brusselse lokale politie om het leven kwam, probeerde samen met een kompaan te ontkomen aan een verkeerscontrole. Dat meldt het Brusselse parket.

Zowel de jongere als de agent kwamen zwaar ten val op de Akenkaai. De agent overleed aan zijn verwondingen. De jongeman zou intussen niet meer in levensgevaar verkeren. Zijn kompaan zou door een andere motoragent opgepakt zijn.

De Brusselse lokale politie had gisterenavond een verkeerscontrole georganiseerd in de onmiddellijk omgeving van het Jules De Troozsquare. Die controle was vooral gericht op bromfietsen en scooters. Toen twee jongeren op evenveel scooters de controle opmerkten, gingen ze er vandoor. Twee motoragenten zetten onmiddellijk de achtervolging in. De twee vluchters reden verschillende richtingen uit, waarop ook de agenten zich opsplitsten.

Verkeerde richting
Eén van de jongeren reed via de Antwerpsesteenweg de Akenkaai op, in de verkeerde richting, en kwam daar zwaar ten val toen hij op een ketting reed. De motoragent, die hem op de hielen zat, verongelukte ook. Beide slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht, waar de 42-jarige agent aan zijn verwondingen overleed.

De zwaargewonde jongeman zou niet langer in levensgevaar verkeren maar kon nog niet verhoord worden, aldus het Brusselse parket. Dat heeft in tussentijd een onderzoeksrechter gevorderd voor een reeks verkeersinbreuken en voor onopzettelijke doodslag.

http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1117867/2010/06/13/Motoragent-komt-om-bij-achtervolging-in-Brussel.dhtml