zondag 6 februari 2011

Brussel - Overval op postkantoor in Europees Parlement tijdens Eurotop

Twee mannen hebben vrijdagnamiddag het kantoor van bpost in het Europees Parlement overvallen. Ze maakten zo'n 8.000 euro buit, meldt Marjory Van Den Broecke, hoofd van de afdeling Pers van het Europees Parlement. Bij de overval zijn geen gewonden gevallen.

De overval vond rond 14.15 uur plaats. Toen drongen twee mannen het bpost-kantoor binnen en bedreigden het personeel. Het is niet duidelijk of ze vuurwapens of andere wapens hadden, maar schoten zijn er in ieder geval niet gelost.

De twee overvallers eisten de inhoud van de kassa en toen ze die hadden, gingen ze er vandoor. Voorlopig konden ze nog niet opgepakt worden.

Hoewel er vrijdag een Eurotop plaatsvindt in het gebouw van de Europese Raad, zijn er in het Europees Parlement, dat een kleine kilometer verderop ligt, geen bijzondere veiligheidsmaatregelen genomen.

'Het gebouw is wel beveiligd maar het is Fort Knox niet', zegt Marjory Van Den Broecke. 'Dagelijks lopen er een 8.000 à 10.000 mensen in en uit. Het blijft een openbaar gebouw.'

Het is niet de eerste maal dat er een overval plaatsvindt in het Europees Parlement. Enkele maanden geleden werd ook al een werknemer van het restaurant overvallen.

4.02.2011
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20110204_122