vrijdag 10 augustus 2012

Brussel - Politiecontrole loopt uit de hand (bis)

Twee agenten van de zone Montgomery merkten zaterdagavond rond 23.40 uur een wagen  met vier inzittenden op die zigzaggend over de Waversesteenweg reed. Ze deden het voertuig stoppen en de bestuurder legde uit dat hij cannabis had gebruikt. Toen een tweede patrouille ter versterking ter plaatse kwam, troepten een tiental jongeren in de buurt samen om te protesteren tegen de controle. Ze uitten ook doodsbedreigingen aan het adres van de agenten.
Toen de jongeren de wagen naderden, haalden de politieagenten hun wapenstok boven om ze terug te dringen. Daarop gaf een van de jongeren een agent een trap. Twee mensen werden opgepakt en meegenomen naar het commissariaat.
Daarop trokken de andere jongeren naar het commissariaat om verder te protesteren en bedreigden ze de agenten andermaal met de dood. Een minderjarige die zich in het commissariaat bevond, ging de agenten te lijf. Een van de agenten is daardoor vijf dagen werkonbekwaam.
Drie meerderjarige personen werden ter beschikking gesteld van het parket wegens verbale bedreigingen en opzettelijke slagen en verwondingen jegens agenten. Voor een 17-jarige dader werd de plaatsing in een gesloten instelling gevraagd wegens doodsbedreigingen, weerspannigheid en smaad.

5/8/2012
www.brusselnieuws.be