donderdag 4 oktober 2012

In plaats van de stemmen...
Tervuren – 24/09/2012 – Verschillende verkiezingsborden vernield. Soms wordt zelfs bedrijfspubliciteit beschadigd, “omdat mensen denken dat het verkiezingsborden zijn”.
Mont-Sur-Marchienne – 25/09/2012 – Dertig verkiezingsborden vernield, eraf getrokken, doorgezaagd. De MR en CDH lanceren een perscommuniqué en blaten van “een aanval op de democratie.”
Doornik – 25/09/2012 – Banden van partijwagen en aanhangbusje worden platgezet.
Gent – 29/09/2012 – Een levensgroot bord van een NVA politieker – een lokale visboer – wordt van de brug in het stadscentrum gehangen, dichtbij zijn huis, waar het bord ontvreemd werd. Het werd versierd met hakenkruisen en getekend met “Les wallons de Gand”. De visboer poseerde de hele dag naast het bord en deelde flyers uit.
Vezon – 01/10/2012 – Vernielde borden, gestolen nummerplaat en platgestoken banden van een verkiezingswagen. Moraalles van de pers: “Dit is niet het eerste dergelijk incident in de regio. Laten we hopen dat de rede het zal willen over de passie in deze verkiezingsperiode. Deze handelingen zullen de maatschappij niet helpen evolueren.”
En alle andere...