maandag 24 januari 2011

Brussel - Black out op openingsdag Autosalon

Zondag omstreeks 12 uur vielen plots alle lichten uit op het Autosalon. De vele bezoekers konden weinig anders doen dan wachten tot het licht weer aansprong. Dat gebeurde een half uurtje later. Blijkbaar was er een probleem in een hoogspanningskabine in de buurt. "Het hele Heizelplateau zat even zonder stroom," aldus Joost Kaesemans, woordvoerder van organisator Febiac.

Zaterdag was er op het Autosalon al een symbolische actie van de Brusselse Raad voor het Leefmilieu (Bral) en Inter-Environnement Bruxelles (IEB). Een twintigtal activisten, getooid in pyjamas en met een teddybeer op de arm, deelde slaappillen of koffie uit aan salonbezoekers.

Op die manier wilden de milieuorganisaties "waarschuwen dat de naïeve droom van de organisatoren van het Autosalon in werkelijkheid een nachtmerrie is. Met de slogan 'Drive your dream' doet het autosalon haar bezoekers mee dromen over een wereld waarin we met zijn allen steeds meer met de auto kunnen rijden. Nochtans tonen talloze Belgische en internationale studies aan dat het aantal gereden kilometers moet dalen om de milieudoelstellingen voor luchtvervuiling en klimaat te halen."

De organisaties benadrukken dat ook de overheden de bestaaande studies naast zich neerleggen, bij voorbeeld in het dossier van de verbreding van de Ring rond Brussel.

21.01.2011
http://www.brusselnieuws.be/artikel/autosalon-verstoord-door-stroompanne-en-actie