maandag 24 januari 2011

Gent - Anarchiste voor de rechtbank na aanvallen op politiekantoren

De nacht van 9 op 10 mei te Gent was een nacht van kleine, doch passionele verzetsdaden: ruiten die gesneuveld zijn in een politiecommissariaat in Gentbrugge, graffiti op dat politiecommisariaat, op Bond Moyson, banken en een poging tot brandstichting van een politiecommisariaat in Meulestede.
In de buurt van Dampoort, zo’n 4 km van het commisariaat van Gentbrugge en meer dan een half uur na de feiten, werd iemand opgemerkt door een politiepatrouille en willekeurig gearresteerd.

De gearresteerde persoon is gekend als anarchist en kraker. Hoewel er geen bewijzen waren, volgde de “standaardprocedure”: controles (vingerafdrukjes, fotootje), vernederingen, pesterijen (de fietsbanden werden bv plat gezet). Onze maat weigerde een verklaring af te leggen. De volgende dag werden twee huiszoekingen uitgevoerd, bij de ouders en op kot. In de vroege avond, na 17 uur vast zitten, werd onze kameraad uiteindelijk vrij gelaten.
Bij de huiszoekingen werden vooral anarchistische pamfletten en boeken, allerlei notities, en een computer- waarbij men vooral geïnteresseerd was in mails van vergaderingen, e-mailadressen van mensen bezig rond anarchisme, sites en zoekopdrachten- in beslag genomen.

Lees verder op http://ovl.indymedia.org/news/2011/01/31125.php