zondag 22 augustus 2010

Brandstichting van luxewagen

ANTWERPEN - Een geparkeerde wagen aan de Desguinlei is nagenoeg helemaal uitgebrand. De politie vermoedt dat het om een geval van brandstichting gaat.
De Mercedes die geparkeerd stond op de parking aan de Desguinlei, vlak tegenover de watermaatschappij Pidpa, vatte dinsdagavond omstreeks 22.30uur vuur. De brandweer slaagde erin de vlammen relatief snel te blussen. Hij kon echter niet voorkomen dat de wagen bijna helemaal uitbrandde. Niemand geraakte gewond. Volgens Fons Bastiaenssens van de Antwerpse politie zijn er voldoende aanwijzingen om aan te nemen dat de wagen in brand is gestoken: 'Eén van de portieren van de auto stond open toen de hulpdiensten arriveerden. Aan de twee voorste wielen zaten ook twee klemmen bevestigd die niet door de politie waren aangebracht. Ook dat is een verdacht element. We kunnen er dus van uitgaan dat het hier om brandstichting gaat.' Van de daders ontbreekt elk spoor.

Het in brand steken van personenwagens dreigt een heuse plaag te worden in het Antwerpse. Het is namelijk niet de eerste keer deze maand dat een personenwagen in vlammen opgaat. Eind juli en begin augustus werden ook al drie auto's in brand gestoken op een parkeerterrein aan het Rivierenhof in Deurne. In mei sneuvelden op een gelijkaardige manier ook al vier geparkeerde wagens in de Vredestraat in Berchem. Het is vooralsnog onduidelijk of er een verband bestaat tussen de uitgebrande wagens.

'We tasten op dat gebied nog in het duister,' zegt Bastiaenssens. 'We kunnen voorlopig noch bevestigen, noch ontkrachten dat er een link bestaat. We zoeken nog steeds naar getuigen die ons meer kunnen vertellen over de eerdere feiten. We hopen met deze informatie het onderzoek een nieuwe wending te kunnen geven. Vier uitgebrande wagens op een kleine maand, er moet een einde aan komen.'
19/08/2010
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=MA2U6SU4