zondag 22 augustus 2010

Vrachtwagen met nieuwe wagens brandt uit

HAZELDONK - De brand dinsdagavond op Hazeldonk, waarbij een vrachtwagen met zeven nieuwe personenauto's en een vrachtwagen met kleine fusten bier zijn verwoest, lijkt aangestoken. Hoewel het rapport van de technische recherche nog niet klaar is, lijkt het er op dat er meerdere vuurhaarden waren.
Politiewoordvoerster Inge Rijgersberg wil niet ingaan op de mogelijkheid van brandstichting. "Voor ons is dat nog te vroeg. We gaan er wel vanuit dat de brand op de wagen met oplegger is ontstaan", stelt ze.

Na de melding rond 21.45 uur reden een tankautospuit en een schuimbluswagen van de brandweereenheden Ulvenhout en Breda naar het voormalige douaneterrein. Ter plekke bleek dat het vuur van de ene vrachtwagen was overgeslagen naar de andere.

De trucks waren geparkeerd op het parkeerterrein aan Hazeldonk, aan de oostelijke kant van de weg in de richting van Breda.

Het lukte nog wel om een van de personenauto's van de trailer te rijden. De andere zeven splinternieuwe auto's zijn verwoest door het vuur, net als de twee vrachtwagens. Ook de vijf-liter-fustjes met bier worden als verloren beschouwd.

De eigenaren van de vrachtwagens komen uit Putten en Bunde, in de buurt van Maastricht. Zij handelen de schade af met de verzekeraar. Van meerdere getuigen zijn verklaringen opgenomen.
18/08/2010
http://www.bndestem.nl/regio/breda/7147196/Brand-op-Hazeldonk-lijkt-aangestoken.ece