maandag 3 december 2012

Dendermonde – Man voorgeleid die agent verwondde en cel vernielde


In Dendermonde moet een 20-jarige man uit Sint-Niklaas voor de onderzoeksrechter verschijnen nadat hij een agent verwondde en vernielingen aanbracht in een cel van de lokale politie. Dat meldt het parket van Dendermonde.
Gisterennamiddag werd de man opgepakt nadat hij aan het Stationsplein van Sint-Niklaas een fles zou stuk gegooid hebben naar een andere persoon. Toen die laatste de agressieveling daarop aansprak, probeerde die zijn slachtoffer aan te vallen. Die kon de aanval afweren en de agressieveling werd gearresteerd.

De man werd opgesloten wegens verstoring van de openbare orde, maar begon zich in de cel verzetten. "In het tumult raakte een agent gewond", aldus het parket. "Nadien forceerde de verdachte ook nog zijn celdeur en beschadigde hij het toilet in zijn cel."

Het parket vraagt de aanhouding wegens slagen aan een agent, weerspannigheid en vernielingen. De man blijkt geen onbekende voor het gerecht.
14/11/2012
http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1533899/2012/11/14/Man-voorgeleid-die-agent-verwondde-en-cel-vernielde.dhtml