maandag 3 december 2012

Turnhout - Auto in brand gestoken

 

De panden van optiek Moonen en communicatiebureau Otten&Co in de Patersstraat in Turnhout liepen zaterdagochtend flink wat schade op door een autobrand. De brand werd vermoedelijk aangestoken.

De brandweer van Turnhout moest zaterdagochtend even voor vier uur uitrukken voor een brandende auto op de hoek van de Patersstraat en de Baron Frans du Fourstraat. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar door de vlammen raakten ook twee nabijgelegen panden beschadigd. De oorzaak van de brand was niet meteen duidelijk, maar brandstichting lijkt niet uitgesloten.
Zowel het pand van het communicatiebureau als optiek Moonen raakten flink beschadigd. ‘Ik kwam rond 8.30 uur op mijn bureau aan, maar toen was de auto al weggetakeld. Ik zag alleen nog de schade van de brand', zegt Toon Otten. ‘Alle ramen van het pand zijn beschadigd, dus ik zal nieuwe moeten laten plaatsen.'
Terwijl het bij Toon Otten beperkt bleef tot kapotte ramen, liep de naastgelegen optiek Moonen meer schade op. Aan de hele voorgevel zijn er brandsporen en tot boven zijn alle ruiten gesprongen. De reclame van de zaak is volledig weggebrand.
Optiek stopt in januari
‘De rook van de brand ging door de kapot gesprongen ramen naar binnen, waardoor het hele pand vol rook ging', zegt Karel Moonen. ‘Volgens de buren is er eerst een luide knal geweest en stond de auto even later in brand. De vlammen kwamen tot aan de bovenkant van het huis. Volgens de brandweer hebben we veel geluk gehad. Als de hulpdiensten later waren toegekomen, dan waren de vlammen via de ramen op de eerste verdieping naar binnen geslagen. Het hele gebouw was dan in vlammen opgegaan. Dat we dit nog moeten meemaken. Ik ben 67 jaar en we hadden al beslist om er eind januari mee te stoppen. We hadden onze klanten daarover al aangeschreven. Velen wilden daarom zaterdag nog eens voor de laatste keer langskomen, maar we hebben hen moeten teleurstellen. We zijn de hele dag bezig geweest met het opkuisen van de winkel. Alles was vuil door de rook.'
Begin juli ging aan het Kasteelplein ook al een auto in vlammen op. Deze brand werd aangestoken.
- 26/11/2012

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121125_00380709