maandag 3 december 2012

Grimbergen – Politie beschoten met alarmpistool

 

De man die het vuur opende op agenten van de lokale politie van Grimbergen, deed dat naar alle waarschijnlijkheid met een alarmpistool. Op de plaats van de feiten is immers een huls gevonden die afkomstig is van een dergelijk alarmpistool. Dat meldt het Brusselse parket. Van de daders is intussen nog steeds geen spoor.
De lokale politie van Grimbergen probeerde de man maandagavond op te pakken omdat hij rondreed in een gestolen wagen. Het ging om een Suzuki Swift die in de nacht van zondag op maandag gestolen was bij een particulier in Grimbergen.
Toen een patrouille van de Grimbergse politie de wagen de volgende dag opmerkte in Vilvoorde, besloten ze het voertuig in de gaten te houden. Korte tijd later stapte een man in de wagen en reed weg. De politie deed hem stoppen op de Westvaartdijk in Grimbergen. De man stapte vrijwillig uit maar toen de agenten hem wilden boeien, begon hij zich hardhandig te verzetten. Hij kon zich bevrijden en ging op de loop, achtervolgd door de agenten. Na enige tijd draaide hij zich om en vuurde op de agenten. Die moesten even verderop de achtervolging staken omdat ze het spoor bijster waren.
Geen van de agenten raakte door het schot gewond maar ze liepen wel lichte verwondingen op bij de voorafgaande schermutseling met de verdachte.
6/11/2012
http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1529370/2012/11/06/Grimbergse-politie-beschoten-met-alarmpistool.dhtml